De eerste banner ads op internet waren een flop

May 10, 2023
Bruno Wijn

Wist je dat de eerste banneradvertentie op het internet eigenlijk een enorme flop was? 🤣

Internetmarketing veranderde voor altijd op 12 april 1994. Het was op die dag dat twee advocaten uit Arizona, Canter en Siegel, 's werelds eerste massale commerciële spamcampagne begonnen op een website genaamd 'HotWired', waarbij ze hun diensten aanprezen met de tekst: "Heb je ooit gespamd? Dit doen wij. Het is goedkoper en effectiever." 🤑

Het resultaat? De advertentie kreeg een extreem lage klikfrequentie en werd door veel gebruikers als irritant beschouwd. De spam veroorzaakte opschudding. Hun internetprovider, Internet Direct, ontving zoveel klachten dat de mailservers twee dagen lang herhaaldelijk crashten.

Desalniettemin beweerden Canter en Siegel tussen de $100.000 en $200.000 te hebben verdiend als resultaat van een advertentie die hen "slechts centen" kostte.

Canter beweerde later geen spijt te hebben van het ontketenen van spam. "Iemand zou het hebben gedaan als wij het niet hadden gedaan."

Toch legde deze mislukking wel de basis voor de moderne online advertentiemarkt, waarbij bedrijven nog steeds experimenteren met manieren om hun boodschap zo effectief mogelijk over te brengen aan hun doelgroep.

Wilt u weten hoe u uw doelgroep het beste kunt bereiken? Neem dan contact op via LinkedIn of op de website.

Contact Us

Meer weten? Neem contact op!

Contact Formulier

    envelope