Een Creatieve Reis naar het Nieuwe Logo voor JS Allround Dienstverlening

October 12, 2023
Bruno Wijn

Onlangs kreeg ik de kans om samen te werken met JS Allround Dienstverlening, een bedrijf dat gespecialiseerd is in, nou ja, bijna alles! Ze waren doorverwezen door een kennis en hadden één specifieke wens: een nieuw logo met een olifant en de kleur oranje. Deze opdracht zorgde voor een boeiende en creatieve uitdaging.

De Eerste Ontmoeting

De eerste ontmoeting met JS Allround Dienstverlening was veelbelovend. Het was duidelijk dat ze hun bedrijfsidentiteit serieus namen en graag wilden investeren in een krachtig logo. Ze hadden al een duidelijk beeld van wat ze wilden: een olifant in de kleur oranje. Maar ze wilden dat het logo niet alleen visueel aantrekkelijk was, maar ook de kernwaarden van hun bedrijf weerspiegelde: kracht, betrouwbaarheid en veelzijdigheid.

De Kracht van Illustrator

Mijn keuze om Adobe Illustrator te gebruiken voor het maken van het logo was gebaseerd op meerdere overwegingen. Illustrator is speciaal ontworpen voor vectorgrafieken, wat betekent dat het logo in elke gewenste grootte kan worden geschaald zonder kwaliteitsverlies. Dit is essentieel voor een logo, omdat het op verschillende platforms en materialen moet worden toegepast, van visitekaartjes tot billboards.

Een ander voordeel van Illustrator is de mogelijkheid om strakke lijnen en vormen te creëren, wat cruciaal is voor een professioneel ogend logo. Het programma biedt geavanceerde functies voor het aanpassen van lettertypen en het manipuleren van objecten, waardoor het een ideale keuze is voor het ontwerpen van logo's.

Het Proces

Na de kennismaking ging ik aan de slag met het ontwerpen van vier verschillende versies van het logo voor JS Allround Dienstverlening. Ik begon met het schetsen van ideeën en het creëren van concepten op basis van hun verzoek om een olifant en de kleur oranje te integreren.

Elk ontwerp werd zorgvuldig uitgewerkt in Adobe Illustrator, waardoor ik gedetailleerde en schaalbare illustraties kon maken. Ik zorgde ervoor dat de olifant, als symbool van kracht en veelzijdigheid, op een opvallende manier werd weergegeven, terwijl de kleur oranje werd gebruikt om de warmte en betrouwbaarheid van het bedrijf over te brengen.

De Presentatie

Na enkele dagen hard werken was het moment daar om mijn creaties aan JS Allround Dienstverlening te presenteren. Ze waren onder de indruk van de vier logo-opties en konden de voordelen van het gebruik van Adobe Illustrator duidelijk zien. Elk ontwerp was uniek en had zijn eigen visuele aantrekkingskracht, en dit gaf hen de mogelijkheid om de stijl te kiezen die het beste bij hun bedrijf paste.

Het Resultaat

Uiteindelijk koos JS Allround Dienstverlening Versie D dat hun bedrijfsidentiteit op een perfecte manier vertegenwoordigde. Het olifant-icoon was sterk en veelzijdig, terwijl de oranje kleur een gevoel van betrouwbaarheid en warmte opriep. Het nieuwe logo werd met trots op hun website, visitekaartjes, voertuigen en zelfs bedrijfsuniformen toegepast.

Het was een plezier om met JS Allround Dienstverlening samen te werken en hun visie tot leven te brengen. Het gebruik van Adobe Illustrator bleek cruciaal te zijn voor het leveren van professionele en schaalbare logo-opties, waardoor de klant uiteindelijk een resultaat kreeg waar ze enthousiast over waren.

Dit project illustreert de kracht van samenwerking en creativiteit in de wereld van grafisch ontwerp. Het herinnerde me eraan dat een goed logo niet alleen een visuele identiteit is, maar ook een weerspiegeling van de waarden en de missie van een bedrijf. Met de juiste tools en toewijding kunnen we visuele elementen creëren die lang meegaan en een blijvende indruk achterlaten.

Contact Us

Meer weten? Neem contact op!

Contact Formulier

    envelope